Laminaat vloeren: in allerlei kleuren verkrijgbaar

Verkrijgbaar in diverse maten en patronen.

Opbouw laminaat vloeren

Uitleg over de verschillende lagen van de laminaatplank.

1. EEN TRANSPARANTE, SLIJTVASTE BOVENLAAG

Deze toplaag maakt je de laminaat vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudchemicaliën. Ze bestaat uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag van een laminaat vloer is afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/-structuur die ‘registered-embossed’ wordt genoemd. Daardoor is de oppervlaktestructuur perfect in harmonie met het dessin.

2. EEN DECORLAAG
Dit is de laag die het feitelijke uiterlijk van je laminaat vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie buitengewoon echt en natuurlijk oogt.

3. EEN WATERVAST GELIJMDE KERNPLAAT VAN HDF
De kernplaat van HDF vormt het hart van de laminaat vloer. HDF betekent ‘High Density Fibre Board’, vezelplaat met hoge dichtheid. De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. De plaat heeft een zeer homogene samenstelling en technische kenmerken. Ze is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

4. EEN TEGENLAAG
Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer uw laminaat vloer correct wordt geplaatst en onderhouden.